Na přípravu budete potřebovat:
1 špagetovou dýni
Mleté maso
Vajíčko
Rajčatový základ
Ingredience na dochucení ( česnek, cibule, sůl, pepř, bazalka)
Sýr
Nejprve si do dýně uděláme nožem pár děr, aby se nám rychleji uvařila (vaření může trvat i 50 minut), potom ji dáme do osolené vody a necháme vařit dokud nezměkne.
Jakmile nám začne dýně měknout začneme s přípravou omáčky. Tu si opět dochutíme podle chuti. Pokud někdo máte rád, můžete použít už koupenou boloňskou omáčku, kterou jenom prohřejete na ohni.
Změklou dýni vyndáme na talíř a rozkrojíme na půl. Vydlabeme semínka a začneme vidličkou od středu oddělovat dužinu, která se nám rozpadá na vlákna.
"Špagety" dáme na talíř, polejeme omáčkou, přidáme pár masových kuliček a můžeme podávat zdravější formu špaget. Dobrou chuť :).
Žádné komentáře :
Okomentovat