Stránky

středa 22. října 2014

Špagetová dýně

Dneska jsem si pro Vás připravila recept na špagety ze špagetové dýně. Na první pohled vypadá zcela obyčejně, ale když ji uvaříte z dužiny se stanou vlákna, které vypadají právě jako špagety a podle toho také dostala dýně své jméno. Příprava je opravdu jednoduchá.

Na přípravu budete potřebovat:

1 špagetovou dýni
Mleté maso
Vajíčko
Rajčatový základ
Ingredience na dochucení ( česnek, cibule, sůl, pepř, bazalka)
Sýr



Nejprve si do dýně uděláme nožem pár děr, aby se nám rychleji uvařila (vaření může trvat i 50 minut), potom ji dáme do osolené vody a necháme vařit dokud nezměkne.



Zatím co se nám bude dýně vařit připravíme si mleté maso na masové kuličky. Maso dobře osolíme, přidáme vajíčko, cibuli, podle chuti česnek, pepř a bazalku. Poté z masa vytvarujeme kuličky a dáme péct.


Jakmile nám začne dýně měknout začneme s přípravou omáčky. Tu si opět dochutíme podle chuti. Pokud někdo máte rád, můžete použít už koupenou boloňskou omáčku, kterou jenom prohřejete na ohni.






























Změklou dýni vyndáme na talíř a rozkrojíme na půl. Vydlabeme semínka a začneme vidličkou od středu oddělovat dužinu, která se nám rozpadá na vlákna.






























"Špagety" dáme na talíř, polejeme omáčkou, přidáme pár masových kuliček a můžeme podávat zdravější formu špaget. Dobrou chuť :).


Žádné komentáře :

Okomentovat